Αποκριές - Καθαρά Δευτέρα στη Ναύπακτο και στο Γαλαξίδι

Το Red Horse βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από τη Ναύπακτο και 50 χιλιομέτρων από Γαλαξίδι. Οι επισκέπτες μας, έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα αξέχαστο τριήμερο αποκριών με πολλές επιλογές σε πολύ κοντινή απόσταση και με χαμηλό κόστος
  • Στη Ναύπακτο

Οι εκδηλώσεις των αποκριών και της Καθαρά Δευτέρας, διακρίνονται για τον έντονο χαρακτήρα που έχουν.

Κάθε «Τσικνοπέμπτη» λοιπόν, αναβιώνει από το Σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές» ο Επαχτίτικος Γάμος στο Λιμάνι της πόλης.
Το Σάββατο, αναβιώνει στο Στενοπάζαρο η «Οδός Μεζεδίων». Μουσική, μεζέδες, σουβλάκια, γλυκά, άφθονο κρασί και τσίπουρο προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες.
Την Κυριακή λαμβάνει χώρα η «Καρναβαλική Παρέλαση» με σχεδόν 15 άρματα και 2000 συμμετοχές κάθε χρόνο.
Την Καθαρά Δευτέρα, γιορτάζονται τα «Κούλουμα» στο Λιμάνι με πέταγμα χαρταετού, παραδοσιακούς χορούς, το Γαϊτανάκι ενώ προσφέρονται δωρεάν σαρακοστιανά και λαγάνες στο κόσμο.

  • Στο Γαλαξίδι

Γαλαξίδι Καθαρά Δευτέρα – Γαλαξίδι Αλευρομουτζούρωμα. Το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας όλοιοι επισκέπτες της πόλης βρίσκονται επί ποδός για την προετοιμασία του αλευρομουτζουρώματος. Ο χορός με το γαϊτανάκι στις πλατείες τις βραδινές ώρες, η παρέλαση των ξεχωριστών κάθε φορά αρμάτων, το τρελό ξεφάντωμα στα σοκάκια του χωριού και τέλος η απλή παρατήρηση ή και η συμμετοχή στο αλευρομουτζούρωμα, θα μας αφήσει αξέχαστες αναμνήσεις. Τα κούλουμα στο μαγευτικό Γαλαξείδι ξεχωρίζουν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταία Σχόλια